Karaevli; Oğuz Türklerinin Bozoklar 'a bağlı bir boyunun ismidir. Bu boyların Moğol istilası ile başlayan, Anadolu'da beylikler döneminde devam eden ve Osmanlı İmparatorluğu'nun göç ve yerleştirme politikalarıyla Trakya'ya yerleştirilmeleriyle son bulan uzun bir göç serüveni vardır. Son olarak mübadele ile Türkiye'ye Bulgaristan, Yunanistan ve Yugoslavya gibi ülkelerden geri gelen Türkler’ in İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Bursa ve Adana gibi birçok şehirde oluşturdukları köy, kasaba benzeri yerleşim yerlerine bu geçmişlerinden gelen boy isimlerinin verildiğini görebiliriz.
Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa'ya 18 km uzaklıktadır. Tavşan tepe, Tahtaköprü, Simen dere köyün en büyük deresidir. Taşköprü eski İstanbul yoludur ve Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.
Köyün ekonomisi tarıma bağlıdır ve modern tarım yapılmaktadır. Sertifikalı tohum üretim ve eleme tesisleri Karaevli ve birçok çevre köye verimli şekilde hizmet vermektedir. Bağcılık ve meyvecilik son yıllarda geçim kaynağı olarak yerini almıştır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Diğer yan köylere oranla Karaevli’ de modernleşme konusunda birçok gelişme olmuştur. 2004 yılından bu yana köye kazandırılan hizmetler; içme suları sondaj yapılmıştır. 2004 yılından bu yana muhtarlık tarafından 22 adet çöp konteyner alınarak çöpler Yenice belediyesi tarafından ücret karşılığı alınmıştır. 2016 yılında Karaevli Mahallesi olduktan sonra Tekirdağ Belediyesi tarafından alınmıştır.7200 m dere yatakları 2005 yılında açılmıştır. Dere yataklarına 2 adet köprü yapılmıştır. 2 adet yükleme ve boşaltma rampası yapılmıştır. Köy muhtarlığı tarafından süt toplama binası yapılmış ve hizmete açılmıştır. Yine aynı yıllarda Yarma değirmeni fabrikası kuruldu. Köy muhtarlığı tarafından 10.000 m 2 parke taş döşendi.
2019 yılı nüfusu 402 kişidir.
6 Aralık 2012 tarihinde Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra tüm köyler mahalleye dönüşmüştür.